mandag 31. mars 2014

Karameller med peanøttsmør

Disse godsakene er utrolig enkle å lage, og tar maks 10 minutter. De er veldig myke i konsistensen, og smelter på tungen. Nam!
Du trenger 4 ss økologisk peanøttsmør, 2 ss kokosolje, 1-2 ss palmesukker, 1 ss akasiehonning. Alle ingrediensene blandes i en kjele over svak varme til alt er smeltet. Ha blandingen i små silikonformer og sett de kjølig til de har stivnet. 

Disse deilige godsakene inneholder godt fett både fra kokosoljen og peanøttsmøret. Kokosolje er noe man burde få i seg et par spiseskjeer av hver eneste dag, for det har virkelig en ufattelig god effekt på hele kroppen.
Peanøttsmør har også masse gode fettstoffer - hvis det er økologisk! Er det ikke økologisk inneholder det mest sannsynlig transfett, også kjent som palmeolje. På etiketten kan det også stå oppført som "vegetabilsk olje/fett". Styr langt unna - kroppen din fortjener bedre! :) Økologisk peanøttsmør kan kjøpes på helsekost eller butikker med godt utvalg som Meny, Ultra, o.l.

Palmesukker er en fantastisk ting - det er rikt på mineraler, smaker nydelig (litt som brunt sukker), og det påvirker ikke blodsukkeret. Når blodsukkeret holder seg stabilt vil du ikke få søtsug som du gjerne får hvis kroppen din er vant til å få mye raffinert hvitt sukker og blodsukkeret fyker opp og ned i et rasende tempo. Palmesukker fåes kjøpt på helsekost.

Disse karamellene har ganske mange kalorier - men hvis du er som meg og heller er opptatt av hvor kaloriene kommer fra fremfor hvor mange de er så er disse helt fantastiske og sunne. De bør oppbevares i kjøleskap eller fryser, for de blir fort litt klissene i konsistensen om de står i romtemperatur.

Håper det smaker :)

1 kommentar:

  1. Anette Solbrekke Moen31. mars 2014 kl. 03:43

    De så veldig gode ut :) må prøves!

    SvarSlett