tirsdag 11. februar 2014

Chiafrø - superdupermat

Chiafrø er herlige, bittesmå frø fra Mexico som har blitt brukt helt siden aztekernes tid. De har en hel del gode effekter på kroppen, og de kan brukes til så mangt. Jeg bruker de hovedsaklig i smoothier og sammen med youghurt og frokostblanding, men de kan også brukes i brødbakst, vaffel- og pannekakerøre (vil gjøre røren litt tykkere). Uansett hvordan de brukes vil jeg anbefale å knuse de litt først. Det er ingen nødvendighet, men da er det enda lettere for kroppen å få tak i de gode fettstoffene som ligger inne i frøene.

Chiafrø en en super kilde til Omega 3, og bare 2 ss chia inneholder faktisk mer Omega 3 enn hva en laksefilet gjør. I tillegg har de det perfekte 3:1 forholdet av Omega 3 og 6 som er nøyaktig hva kroppen har behov for.

De er også rike på protein, og inneholder alle de livsviktige aminosyrene som kroppen vår har behov for. De inneholder også blant annet mye kalsium, noe som kan komme godt med dersom man ikke drikker melk.

Chiafrø bidrar til bedre mage- og tarmhelse ved å hemme sykdomsfremkallende bakterier. Chia kan være med på å gi en mer balansert hud. Det vil ha en god effekt samme hva slags hudtype du har, men spesielt hvis du har tørr, sensitiv, og/eller ubalansert hud. Dette gjelder også dersom man får litt tørr og følsom hud på grunn av tørt vintervær. Chia er også en god kilde til antiokidanter som er med på å forebygge aldringstegn.

Jeg kjøper mine chiafrø her. Dersom du ikke har handlet fra iherb før kan du bruke rabattkode HWC093 og få 5$ i avslag på din første ordre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar